Kuzu tandır
Tandır fırınında uzun süre pişirilen kuzu eti, özel baharatlarla tatlandırılır ve sonuç olarak inanılmaz derecede lezzetli ve sulu bir yemek ortaya çıkar. Genellikle pilav veya lavaş ekmekle servis edilir.
İskender kebap
Adını ünlü bir İskender Efendi'den alan bu yemek, döner eti, yoğurt ve tereyağı ile servis edilen nefis bir lezzettir. Üzerine salça eklenir ve sıcak lavaş ekmekle servis edilir.
Mantı
Türk mantısı, ince hamur parçalarıyla doldurulmuş ve genellikle sarımsaklı yoğurt ve tereyağı sosuyla servis edilen bir türdür. Üzerine pul biber serpilir ve bazen naneli tereyağı eklenir.
İçli köfte
İçli köfte, bulgurun iç harcıyla yoğrulduğu ve içinde genellikle kırmızı biber salçası, ceviz, soğan ve baharatların bulunduğu bir tür hamur işidir. Şekillendirilir ve genellikle limonla servis edilir.
Karnabahar kızartması
Türk mutfağı sadece et yemeklerinden ibaret değildir. Karnabahar kızartması, çıtır çıtır kızarmış karnabahar parçalarıdır ve genellikle sarımsaklı yoğurtla veya tahin sosuyla servis edilir.
Bu sadece birkaç örnek; Türk mutfağı daha birçok lezzetli yemek sunar ve her bölgenin kendine özgü geleneksel yemekleri vardır.