İl içi tayin sürecinin tamamlanmasının ardından, öğretmenler şimdi de il dışı tayin başvuru sürecini merakla bekliyor. İlgili tarihler hakkında bilgi almak isteyenler "Öğretmen il dışı tayin başvuru ne zaman başlayacak?" ve "Öğretmenleri il dışı atama başvuruları ne zaman alınacak?" sorularını yöneltiyorlar. İşte, tayin süreci hakkında detaylı bilgiler.

2023-ogretmen-atamasi-il-disi-tayin-basvurusu-ne-zaman-basladi-mi-basvuru-sartlari-nelerdir 5

İl Dışı Tayin Başvuru Tarihleri

Öğretmenlerin il dışı tayin süreci için geri sayım başladı. Başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler için gelen bilgilere göre, öğretmenlerin il dışı tayin isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları, 28 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Tayin sonuçları ise 4 Ağustos'ta duyurulacak.

2023-ogretmen-atamasi-il-disi-tayin-basvurusu-ne-zaman-basladi-mi-basvuru-sartlari-nelerdir

İl Dışı Tayin Başvuru Şartları

Öğretmenlerin il dışı tayin başvurularını yapabilmesi için belirli kriterler gerekmektedir. İşte il dışı tayin başvurusu yapmak isteyen öğretmenlerin sağlaması gereken şartlar:

  • Adaylığı kaldırılmış olmak.
  • 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak.
  • 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak.
  • Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlar bakımından bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak.

Öğretmenlerin il dışı tayin süreci hakkında en güncel ve doğru bilgiler için gelişmeleri takip etmeye devam edin.

Kaynak: Haber Merkezi