İzmir

DEÜ'de hemşirelik ve bakım hizmetleri ile teknolojik gelişmeler konuşuldu

3. Uluslararası ve 7️. Ulusal Hemşirelik Temel Bakımı Kongresi, 22-25 Ekim tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kongrede, hemşirelik ve bakım hizmetlerinde gelişen yapay zeka teknolojileri ile bakım kavramının önemi gibi konular masaya yatırıldı

Abone Ol

Sağlık eğitimi ve hemşirelik hizmetlerinde öncü bir konumda olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 22-25 Ekim tarihleri arasında 3. Uluslararası ve 7. Ulusal Hemşirelik Temel Bakımı Kongresi'ne ev sahipliği yaptı. DEÜ'nün 15 Temmuz Şehitler Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, sağlık camiasından yoğun ilgi gördü. Açılış oturumunda DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ve Prof. Dr. Caner Çavdar’ın yanı sıra üniversitenin akademik ve idari yönetim kadrosu, akademisyenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Yenilikçi yaklaşımlar önemli

Açılış konuşmasını yapan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Caner Çavdar, kongrenin bu yıl 29 Ekim haftasına denk gelmesinin anlamını vurgulayarak, DEÜ ailesi olarak bu özel tarihte böyle bir kongre düzenlemenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Hemşirelik ve bakım hizmetlerinde yapay zekâ teknolojilerinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çavdar, sağlık hizmetlerinde hemşirelerin özverili çalışmalarının, hastaların hayatında fark yarattığını ve DEÜ olarak sağlık alanındaki gelişmeleri desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Hemşireliğin ilk adımı, bakım

DEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler, hemşirelik eğitiminin ilk adımının bakım olduğunu ve bu anlayışın mesleğin temel taşını oluşturduğunu belirtti. Prof. Dr. İntepeler, hemşireliğin, insan odaklı bakım anlayışını teknolojik gelişmelerle birleştirmek zorunda olduğunu, bu kongrede, bakım kavramını, teknolojik yeniliklerle nasıl daha ileriye taşıyabileceklerini tartıştıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Leman Birol anıldı

“Bakımı Erişilebilir ve Görünür Kılmak” temasıyla düzenlenen kongrede, Türkiye’de ve dünyada hemşirelik mesleğinin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Leman Birol da anıldı. Prof. Dr. Birol’un yetiştirdiği akademisyenler, onun mesleğe olan katkılarını ve ilham veren çalışma azmini paylaştılar.

267 bildiri sunumu

Kongre kapsamında dört gün boyunca, 4 ana oturum, 5 panel, 3 uydu sempozyum ve 5 farklı salonda düzenlenen 20 eş zamanlı oturumda, toplamda 267 sözlü bildiri sunumu gerçekleştirildi. Hazırlık aşamasında 300'e yakın bildiri gönderilen etkinlikte, 20 poster sunumu da katılımcılarla buluştu.