İzmir

Ege Üniversitesi'nden "Üniversite Sanayi Eğitimi" projesini büyütme hedefi

Üniversite–sanayi iş birliğinin örnek uygulamalarından biri, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ile Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi ile TOSBİ arasında başarılı bir şekilde sürdürülen model projenin, İzmir’deki diğer organize sanayi bölgelerinde de uygulanması için sanayicilere çağrıda bulundu

Abone Ol

Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ile Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (TOSBİ) iş birliğiyle hayata geçirilen uygulamalı eğitim modeli, hem öğrencileri sanayi ortamına hazırlıyor hem de sanayiye nitelikli iş gücü sağlıyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bu modeli İzmir’in diğer organize sanayi bölgelerinde de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Sanayide uygulamalı eğitim

Ege Üniversitesi, YÖK tarafından başlatılan “Üniversite-Sanayi Eğitimi Projesi” kapsamında örnek bir uygulamaya imza atıyor. Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Teknolojisi Programı, iki yıl önce Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındı. Bu model sayesinde öğrenciler, hem teorik eğitim alıyor hem de sanayi ortamında uygulamalı eğitim görerek mesleklerini öğreniyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, modelin başarılı bir şekilde devam ettiğini ve sanayiye entegre eğitimle nitelikli iş gücü yetiştirdiklerini ifade etti.

Sektöre büyük katkı

Rektör Prof. Dr. Budak, üniversitenin toplam 11 meslek yüksekokulunda 74 programla her yıl binlerce genci iş dünyasına kazandırdığını belirtti. Organize sanayi bölgelerine yerleşerek sanayinin ihtiyaçlarına doğrudan cevap vermeyi hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Budak, bu yaklaşımın hem bölgesel kalkınmaya hem de sektöre büyük katkı sağlayacağını söyledi. Eğitimde teori ile pratiği birleştirmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Budak, tüm organize sanayi bölgelerini bu modele destek vermeye davet etti.

Öğrencilerin becerileri artıyor

YÖK’ün öncülüğünde başlatılan projeyi memnuniyetle yürüttüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Budak, sanayi ile iç içe bir eğitim modeli sayesinde öğrencilerin becerilerini artırmayı ve sektöre hazır bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bu modelin, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi ve 12. Kalkınma Planı hedeflerine doğrudan katkı sağladığını vurgulayan Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi olarak bu vizyonun bir parçası olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Üniversite-sanayi iş birliği

Rektör Prof. Dr. Budak, sanayiye nitelikli iş gücü kazandırmanın yanı sıra öğrencilere en iyi eğitim fırsatlarını sunmayı amaçladıklarını kaydederek, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekti. İzmir’in birçok noktasında topluma katkı sağlayan Ege Üniversitesi’nin bu modelle bölgesel kalkınmaya öncülük ettiğini belirten Prof. Dr. Budak, projeyi destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür etti.