Dr. Fevzi Özgönül patlıcan sapının faydaları konusunda bilgiler verdi. Çoğu kişi tarafından bilinmediği için hiç kullanılmadan kesilip çöpe atılan patlıcan sapının bilinmeyen çok önemli faydaları olduğunu belirten Fevzi Özgönül, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı yardımcı olduğunu da ekledi. Dr. Fevzi Özgönül, “A, B1, B2 ve C vitaminlerini içeren patlıcan sapı hemoroid, cilt ve saç sağılığı gibi sorunlarımızı gidermeye, hatta bağışıklık sistemimizin de güçlenmesini sağlar. A ve B1 vitaminleri sayesinde göz sağlığına katkıda bulunan patlıcan sapı, sahip olduğu lifli yapı sayesinde sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına destek olur. C vitamini ile cilde parlaklık verir ve solunum yolu hastalıklarına karşı korur” dedi.

İnsülin direncini dengeler

Patlıcanın sahip olduğu doğal nikotine dikkat çeken Özgönül, sigarayı bırakmak isteyenlere de yardımcı olduğunu söyledi. Özgönül, şöyle devam etti: “Sahip olduğu doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyen kişilere kolaylık sağlar. Ispanaktan sonra en zengin demir içeren sebze olan patlıcan sapı yorgunluğun giderilmesini ve demir emiliminin artmasını sağlar. İnsülin direncini dengeler. Antioksidan yapısından da zengin olduğu için vücudumuzdaki toksinlerin atımını kolaylaştırır.”

Patlıcan saplı karışım tarifi

Patlıcan saplı özel bir karışım tarifi veren Fevzi Özgönül, kürü kullanırken dikkat edilmesi gereken noktaları, “Bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Bu 5 günlük süreç içerisinde bulgur, domates, turşu, sirkeli, mayalı ve acılı yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Çünkü bu besinler hemoroid gibi hastalıkları tetikleyebilir” diyerek paylaştı.

Malzemeler;

-10 patlıcan sapı

-12 bardak su

-1/2 çay bardağı limon suyu

-1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanış;

Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın. Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı 5 gün boyunca sabah akşam aç karnına için.

Kardelen BUĞDAY

Editör: Yeni Bakış Author