Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, yeni kesilen kurban etinin sert yapısının sindirim ve pişirme açısından sorunlar yaratabileceğini belirtti. Dr. Yaşan, özellikle mide ve bağırsak rahatsızlığı olanların eti hemen tüketmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu etin buzdolabında birkaç gün saklanıp daha sonra ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemleriyle tüketilmesi gerektiğini önerdi.

Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Dr. Yaşan, özellikle hipertansiyon, yüksek kolesterol, kalp ve şeker hastalıkları olan bireylerin dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi. Etin içerdiği kolesterolün vücut için önemli olduğunu belirten Dr. Yaşan, kan kolesterol düzeylerinin kontrol altında tutulmasının birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olabileceğini söyledi.

Migros 'Kırmızı Et' Kampanyası 2

Diyetle alınan kolesterolün başlıca kaynağının kırmızı et olduğunu vurgulayan Dr. Yaşan, yağsız dana etinin ölçülü tüketildiğinde kolesterol problemi ve kalp hastalığı olanlar için uygun olduğunu ancak pişirme yöntemine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Muhabir: ÖZGE UĞULU