İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, "3 günlük milli yas" ilan edildi ve Türkiye'de birçok etkinlik iptal oldu. Keşke savaşın çirkin yüzü görünmeseydi ve insanlar ölmeseydi. Çünkü savaşın hiçbir zaman kazananı yoktur. Zararı her daim masum insanlar görür. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.” sözünün doğruluğu bir kez daha ispatlanıyor. Anlaşarak çözüme ulaşmak varken savaşlara ne gerek var. Çatışacaksa fikirler çatışsın.
İnsan yine de kafasını dağıtacak birkaç güzel haber arıyor. Bu sırada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve kültür adına yeni bir atılımı gözüme çarptı.
Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yayın dünyasına yeni bir yayınevi kazandırıldı.
İzelman bünyesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları kuruldu. Yayınevi aracılığıyla İzmir’in gelecek yüzyıllarına yazılı belge olan kitaplarla miras bırakılması hedefleniyor.
Bazen yanlış bir söylem, olaylara farklı açıdan bakmamızı sağlar. Aydınlığa doğru atılacak bir adım karanlığa doğru atılabilir. Karanlığı, okuyup öğrenmekle ve kafayı ışıklandırmakla yok edebiliriz. O da bilginin doğru ve tarafsız şekilde aktarılmasına bağlı. Bu proje ile gençlere ve çocuklara doğru; nitelikli bilgilerin düzgün Türkçe’yle ulaştırılması sağlanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları’nca 5 ay gibi kısa sürede 17 kitap koleksiyona kazandırıldı. Bu sayının daha da artması temennisinde bulunuyorum.
İzmir’in sanat şehri olması için büyük kararlılıkla çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yayıncılık alanında İzmir için yeni bir sayfa açtıklarını belirtti.
Önemli müjdeler veren Soyer, “2024 yılı sonunda İzBB Yayınları’nın 50’inci kitabını yayımlamış olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları arasında yer alan prestij kitapları, bize şehrimizi derinlemesine tanıma imkanı sunuyor. Amacımız kısa süre içinde yayın kataloğumuzu genişleterek İzmir’e dair düşünen ve üreten araştırmacıların, akademisyenlerin ve okurların ilk başvurdukları bir yayınevi haline gelmek” ifadeleri ile biz kitapseverleri sevindirdi.
Kitaplar dağıtım ağıyla Türkiye genelindeki kitabevleri ve online mağazalarda yerini alacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları, ilk olarak kitapseverlerin dört gözle beklediği İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşacak.
İzmir Kitap Fuarı’ndan da bahsetmeden geçmeyeyim. Çünkü benim de dört gözle beklediğim bir fuar.
Peki ne zaman?
28 Ekim’de açılıyor. 5 Kasım’a kadar yazar ve yayınevleri okuyucuyla bir araya getirilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 2. Kitap Fuarı’na 250’ye yakın yayınevi ve kurum katılacak. Fuarın “Onur Konuğu” ise şair ve yazar Birhan Keskin tabii ki de.
Bu yıl da imza günleri, etkinlikler ve söyleşilerle yüzlerce yazar, gazeteci, akademisyen okurlarıyla buluşacak. Kısacası dolu dizgin bir kitap fuarı bizleri bekliyor. Savaşsız ve güzel günlerde katılmak dileğiyle…