Sağlık

Yaz ayının vazgeçilmezi dondurma için katkısız dondurma önerisi

Uzman Diyetisyen Betül Yurdakul, yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın sağlığa olan faydalarını anlattı. Dondurmanın kalsiyum ve protein deposu olduğunu belirten Yurdakul, içerdiği A, B ve K vitaminleri ile fosfor gibi minerallerin önemine değindi. Katkı maddesi içermeyen dondurmanın bağışıklık sistemini desteklediğini ve kas gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Abone Ol

Yaz mevsiminde tüketilen dondurmanın kas gelişimine, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve regl dönemi semptomlarının hafiflemesine yardımcı olduğunu vurgulayan Uzman Diyetisyen Yurdakul, özellikle soğuk zinciri bozulmuş veya süt tozu katkısı içeren dondurmaların tüketilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kalsiyum bakımından zengin olduğu için dondurmanın kemik ve diş sağlığı için önemli olduğunu belirten Yurdakul, önerdiği miktarların günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak için etkili olduğunu dile getirdi. Bağışıklık sisteminin aminoasitlerden oluştuğunu ve dondurmada bulunan proteinlerin bu sistemi desteklediğini vurgulayan Yurdakul, çocukların gelişme çağında olan ihtiyaçlarını karşılamak için haftada birkaç kez dondurma tüketmelerini önerdi.

Regl döneminde yaşanan semptomları hafiflettiği için dondurmanın kadınlar için önemli bir destek olduğunu belirten Yurdakul, kalsiyum, fosfor ve potasyum içeriğiyle bu dönemdeki rahatsızlıkları azalttığını ifade etti. Kilo kontrolü için de yardımcı olduğunu söyleyen Yurdakul, dondurmanın kalori dengesine dikkat edilerek tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Dondurmanın mutluluk hormonu serotonini artırdığını ve bazı hastalıklarda tedaviye yardımcı olabileceğini belirten Yurdakul, tüketim önerileriyle ilgili olarak da bilgiler verdi. Paketli dondurmaların içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini, süt tozu ve şeker içeriğinin kontrol edilmesi gerektiğini dile getiren Yurdakul, sağlıklı bir tüketim için pratik ipuçları paylaştı.