“İYİ Parti kan kaybediyor” algısı oluşturmaya başlandı son günlerde. İYİ Parti’deki son istifalar birçok basın organında partinin çatırdadığı görüşüne yer vermekte ama işin aslı farklı ..

Her siyasi partide hele yeni kurulmuş bir partide böyle istifalara rastlaşmak mümkün. İYİ Parti tabanı  teşkilatları “Hür ve müstakil siyaset” anlayışını belirlemiş, sahiplenmiş genel başkanının  arkasında dağ gibi durmakta. İYİ Parti’nin kuruluş ve varoluş amacı yarım asırdır millete rağmen iktidar olmaya çalışan ancak olamayanları iktidara taşımak ya da birilerini  iktidarda tutmak değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk milliyetçiliği ülküsüyle yönetmektir.

Meral Akşener ve ekibi MHP’de genel başkanlığa adaylığını koyduklarında birçok zorlukla karşı karşıya kaldılar! Kadından MHP’ye Genel Başkan mı olur dendi, bu milliyetçi ekip MHP’den istifa edip bugünkü parti olan İYİ Parti’yi kurdular. Birçok zorluğa rağmen, sağ görüşlü olup bu partiye gönül verenler ve milliyetçi kesim bu partide toplandı. Birçok istifa oldu partide, bu kişiler İYİ Parti’nin  tabanı ve milliyetçilikle bağdaşmayan ve çıkarlarını ön plana çıkaran kişilerden kaynaklandı ve bunları da gördük! Bu istifalar devam edecek deniyor, aslında İYİ Parti’de temizlik var!

Türkiye’de parti kurmak zor, onu yaşatmak ise daha zor. Bu günlerde bunu da İYİ Parti başardı bence..

İYİ Parti’nin yerel seçimlere ittifak yapmadan girme kararına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Meral Akşener ve arkadaşlarına bu kararı düzeltmek istemesi için ısrar etmesi bugünden sonra yanlış olabilir bence. İYİ Parti aldığı karar gereği yerel seçimlerde ve 81 ilde tek başına seçime gidecek.

31 Mart yerel seçimleri için İYİ Parti’de aday adaylığı başvuruları 20 Kasım’da başlayıp 22 Aralık 2023’te sona erecek, yönetici olan parti mensuplarının adaylık için 1 Aralık’ta istifalarını sunmaları gerekiyor.

Burada CHP’nin büyük bir korkusu var. İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarını kaybetmemesi için, onun verdiği telaşla İYİ Parti’ye de saldırı var, bu da normal olarak karşılanıyor. 

Son günlerde Ülkemizde Anayasa ile ilgili yaşanan son gelişmeler için İYİ Parti Genel Başkanı son noktayı koydu. “İYİ Parti olarak ilk günden beri bu krizin karşısında, Cumhuriyetimizin Anayasa ve hukukla öngörülmüş devlet nizamını savunuyoruz, hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne ve demokrasimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP’de kurultayla birlikte değişim oldu. Özgür Özel’in Genel Başkan olması ile partide Egeli milletvekilleri ön plana çıktı. Deniz Yücel Parti sözcülüğü, Selin Sayek Böke’ye CHP Genel Sekreterlik görevi verildi. Özgür Özel’in de Manisa milletvekili olması da bunda etkili olmuş.

Özgür Özel’in CHP’de gerçek başkan mı yoksa İmamoğlu için emanetçilik mi yapıyor sorusu gündemde. Bunları da yerel seçimlerden sonra göreceğiz. Kılıçdaroğlu’na yakın kişiler CHP’nin yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı da kaybedeceği görüşündeler. Bu yerel seçimler kaybedilirse CHP’de tekrar kurultaya gidileceği de söylentide...

Özgür Özel’den 100. yıl için parti içinde yeni bir af gündeme gelebilecek gibi partiden daha önce atılmış ve uzaklaştırılmış kişiler için partiye dönüş yolu açılacak gibi görülüyor…