Evet beklenen oldu.. Herkes yatağında mışıl mışıl uyurken Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yeni vergi yağmuru başladı. Emekliler zammı açıklanan enflasyon oranına göre mi alacağız diye düşünürken memurlar gelecek zamma sevinirken gece yarısı gelen zamlarla vatandaşın lokmaları kursağında kaldı. 
Noter, pasaport, vize ve trafik harçlarına yüzde 50 zam geldi. KDV oranları yükseldi. % 18 olarak uygulanan oranlar % 20’ye, % 8 olarak uygulanan oranlar yüzde 10’a yükseltildi. Bu demek ki alacağımız her ürüne yeni zamlar gelmesi ile hayat tekrar pahalılanacak, yeni yapılan zamların üstüne bu katmerli zam oldu.
Tüketici kredilerinde yüzde 10 olarak uygulanan Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) yüzde 15 oldu. Gel de bankalardan kredi almaya çalış, bu olay bence kredi kartlarına da yansıyacak…
Yurt dışından getirilen cep telefonlarından alınan harç tutarı 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı. Yurt dışından telefon almak isteyen vatandaşlarımız hem döviz kurlarındaki artışı göz önüne alarak hem de 20 bin liralık harcı ödemek zorunda kalacaklar.. Bu arada yeni dönemde yurt dışından telefon alanlar bu durum karşısında şoke oldular.. 
Bu vergilerden şansını İddia ve at yarışında para kazanmak için oynayan vatandaşlarımız da nasibini aldı.
Spor müsabakalarına dayalı bahislerden alınan % 5’ten 10’a, at yarışlarından alınan vergi % 7’den yüzde 14’e, diğer şans oyunlarından alınan vergi oranı ise yüzde 10’dan yüzde 20’lere yükseldi.
Daha önce de motorlu taşıtlardan alınan vergi iki katına çıkarılmıştı, bir defaya mahsus olmak üzere denmişti acaba öyle mi?
İşte bu yeni zamların arkası gelecek bence. Enflasyon geçen ay ve bu ay neredeyse sıfır çıkmıştı, bu ölçümü yapan Türkiye İstatistik Kurumu gıda maddelerinin araştırmasını Türkiye’de değil Almanya’da mı yaptı acaba merak ettim. Almanya’da son dört senedir gıda ürünlerinde zam yok, son dört senede neredeyse içki fiyatları da aynı. Ama Türkiye’de et süt bakliyat gibi ürünlerde fiyat yükselişi oranları son yıllarda yüzde 100’leri geçti. 
Bu vergi artışlarına ilk tepki siyasilerden Mustafa Sarıgül’den geldi. Güneşli havada şemsiye açarak zam yağmurlarından kurtulmaya çalıştı. “Telefonlara bu kadar vergi koymakla gençlerimizden ne istiyorsunuz” dedi.
Bakan Şimsek çok değişik bir açıklama yaptı. Yabancı yatırımcılarla görüşen Bakan Mehmet Şimşek Kur Korumalı Mevduat’ın çok kötü bir fikir olduğunu ve şartlar elverdiği anda sona erdirileceğini  açıkladı.
Uzun zamandan beri bu Kur Korumalı Mevduat uygulanıyor. Hükümetin teşviği ile bankalar bunu kullanıyordu. Seçim öncesinde döviz sabit tutulmaya çalışılıyordu ama son zamanlarda dövizde de yükselme olması karşısında bu uygulama kalkacak mı?
Hiç telaşa kapılmamak lazım, ekonominin düzelmesi için daha yeni vergiler gelecek, vatandaşımızın kemer sıkması lazım…