Affetme eylemi affedilene yapılan bir iyilik değildir, bu hem affedene hem de affedilene yapılan bir iyiliktir.  Çünkü insan affederek negatif duygulardan, düşüncelerden, anılardan, eylemlerden özgürleşir. Bu yüzden kişi affederek hayat yolculuğuna devam eder ve mutlu olur.

Ama affetmek yaşananları silmek anlamına gelmez. Bunu yapmadan affetmek mümkündür. Ayrıca yaşanan olumsuz olayları hatırlamak aynı hataların yapılmasını önler. 

Toplumda affetmek ile bilinen bazı yanlışlar var. Örneğin affetmek unutmak değildir. Aksine affetmek ama unutmamak doğru bir yaklaşımdır. 

Aslında affetmek barışmak da değildir. Birini affettiğinde onunla barışarak eskiden olduğu gibi davranma zorunluluğu yoktur. Affetmek bir ilişkide bitiş ile sonuçlanabilir. 

Affetmek için kişi incindiğini kabul edip gerçeklerle yüzleşmelidir. Kişi bunu inkâr ederse acı çekmeye devam eder. Ama kabul ederse kendisine verilen zararın farkına varır ve çözüm için harekete geçebilir. 

“Çözüm nedir?” Diye sorarsanız: Tek çözüm Değişim ve tekâmül sayesinde affetmek ve iyileşmektir!

Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan “Affetme Sanatı” Değişim Programı sekiz çalışmadan oluşmakta ve 1 ayda tamamlanmaktadır. Her çalışmada affetme hakkında yeni bir görüş açısı ortaya koyan bilgilendirme ve ardından pratik uygulama yapılıyor. Her bir çalışma 45 dakika sürüyor. 

Dünya Değişim Akademisi’nde değişim uzmanları tarafından sunulan çalışma iki bölümden oluşur. Her çalışmanın temasını oluşturan kısa teorik kısım ve çalışmanın esas kısmını oluşturan pratik kısım. Pratik çalışmanın ilk aşamasında yapılan nefes tekniği ile vücut gevşetilerek stres atılır, zihin sakinleştirilir ve böylece beden pratik çalışmaya hazır hale gelir. Daha sonra programın konusuna göre seçilmiş beden hareketleri dinamik bir şekilde uygulanır. Son olarak kısa bir gevşeme çalışması ile vücut yapılan çalışmayı sindirir ve programa uygun olarak seçilmiş bir olumlama cümlesi zihinsel olarak tekrarlanır.

Kendini değiştir dünyan değişsin, dünyanı değiştir dünya değişsin!